top of page
  • Foto van schrijverNienke

Waar wacht je op?

Wacht even. Ik moet deze deadline halen en daarna voel ik me gelukkig, pas als ik de juiste partner heb ben ik blij, als ik nu maar een ander huis had…of als ik die nieuwe baan vind voel ik me volmaakt. We zijn aan het wachten tot het perfecte moment daar is en dan mogen we echt gelukkig zijn. We staan in de wachtrij. Waar wacht jij eigenlijk op?

Het constant najagen, beter, meer of anders willen heeft te maken met ons ‘jaagsysteem’ uit ons oerbrein. Dit systeem hadden we nodig om te overleven. Constant waren we aan het jagen, zoeken naar voedsel een thuis en veiligheid. Waarvoor het toen diende, gebruiken we ons jaagsysteem in deze maatschappij niet meer. Nu gebruiken we het omdat we hiermee dingen kunnen bereiken. Het zet aan tot actie.


De kunst is om nu te leven en nu tevreden zijn en tegelijkertijd ook doelen, dromen en verlangens te hebben. De kunst is om uit de rij te stappen. We hoeven nergens op te wachten om gelukkig te zijn. Want stel je voor dat je aan het wachten bent voor die deadline en je hebt deze gehaald, is het dan niet zo dat er altijd weer een nieuwe deadline verschijnt? Dus: waar wacht je op? Het moment is nu.


Weekopdracht Beantwoord de onderstaande vragen en schrijf deze voor jezelf op:

1. Op welk ‘perfecte’ moment zit jij te wachten? Als … gebeurt; als … verandert; als ik … heb, dan ben ik echt blij.

2. Welke gedachten heb je hier nog meer over? Wat moet je wel/niet van jezelf? Wat moeten anderen wel/niet doen?

3. Hoe zou het zijn als je deze gedachten niet had? Hoe voel je je dan?

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page