top of page
  • Foto van schrijverNienke

Waar het om gaat

Het nieuwe jaar is begonnen en natuurlijk wens ik iedereen alle goeds. Bij een nieuw jaar horen goede voornemens. Heb jij al een goed voornemen voor in het nieuwe jaar? Als ik het vraag aan de mensen om me heen kan iedereen wel iets opnoemen. Bijvoorbeeld: ik wil er meer zijn voor mijn familie, ik wil gezonder leven of meer genieten.

Als we onszelf aanleren om momenten in te plannen waarin we stil zijn, leren we naar onszelf te luisteren. We leren te voelen waar het echt om gaat. Het gaat niet om goed of fout, mooi of lelijk, groot of klein. Het gaat om eenheid, volmaaktheid en zijn zoals je bent. Laat resultaten in de vorm van geld, prestaties, bezittingen of roem los. Kijk naar jezelf en wat er in jou is.


Mijn goede voornemen voor dit jaar is om mezelf te blijven ontwikkelen, fysiek fit te zijn en vooral om er samen iets moois van te maken. Ik sluit de blog muzikaal af met een zin uit een liedje van Alex Roeka:

‘Ik wil leven, nu en hier.’


Weekopdracht Neem deze week de tijd om stil te zijn (ook al is het maar 5 minuten) en voel wat voor jou belangrijk is. Maak een top 3 van de punten die jij echt belangrijk vindt en richt je hierop. Meer geld, meer erkenning, meer prijzen, meer vakanties of meer eten; dat is in principe niet nodig. Richt je op wat écht belangrijk voor jou is en geef jezelf rust omdat je niets hoeft na te jagen. Een belangrijk aandachtspunt ben je natuurlijk zelf.


Tot volgende week!

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page