top of page
  • Foto van schrijverNienke

Vooruit dan maar...

We bewandelen allemaal ons eigen, unieke pad. We komen onderweg van alles tegen; mooie bloemen, goed gezelschap en ook obstakels.


Afgelopen weken leer ik weer opnieuw lopen omdat ik aan het revalideren ben van een knieoperatie. Lopen is normaal iets wat automatisch en vanzelf gaat. Ik besef me nu veel meer hoe het lichaam alles organiseert en voor je werkt en dat is wonderbaarlijk.

Mindful lopen is heel bewust lopen. Ik beoefen de loopmeditatie waarin je oefent om elke stap met aandacht te nemen. Dat dit een uitdaging is, kan je zelf ondervinden. Probeer maar eens een stuk te lopen en merk hoe snel je wordt meegenomen door allerlei gedachten. De gedachten brengen je op allerlei plekken en leiden je vaak af van het lopen in dit moment. Dat is heel normaal, heel menselijk. Vaak denken mensen dat je door Mindfulness je gedachten kan stoppen en gedachteloos kan zijn. Die gedachtestroom kan je vergelijken met een waterval die eeuwig stroomt, dus deze stroom stoppen is niet wat we oefenen. Mindfulness leert je er afstand van te nemen en ernaar te kijken. Alsof je niet onder de waterval staat, maar een stap naar achteren doet en ernaar kijkt.


Tijdens het bewandelen van ons pad hebben we allemaal onze lessen in het leven te leren. Hierin zetten we allemaal stappen en het liefst zetten we de stappen vooruit. Alleen soms moet je een stap terug doen zodat je weer vooruit kan. Een stap terug hoort erbij. Vooruit dan maar…

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page