top of page
  • Foto van schrijverNienke

Vijf helpende gedachten om met stress om te gaan

Bijgewerkt op: 12 feb. 2019


We denken de hele dag. Waarom zou je dan niet kiezen voor gedachten die jou ondersteunen, in plaats van gedachten die jou klein maken, jezelf afkeuren of die je bang maken? Wees geduldig met jezelf en begin met kleine stapjes.


Juist als we veel stress ervaren, zijn gedachten belangrijk om ons te ondersteunen en niet om de stress te verergeren. Vaak gebeurt dit wel. Gedachten als: 'ik moet nog zoveel doen', 'ik kan het niet,' 'hoe gaat dit ooit goedkomen', helpen jou niet. Neem voor jezelf tijd om helpende gedachten te bedenken die bij jou passen. Schrijf ze op en herinner jezelf eraan deze zo vaak mogelijk te denken.


Stapje voor stapje, zo bereik je de top van de Mount Everest (Saake Buwalda)

Vijf helpende gedachten kunnen zijn:

'Ik leer in dit leven, ik hoef niet perfect te zijn'

'Ik vertrouw erop dat alles uiteindelijk goed komt'

'Ik doe alles stap voor stap'

'Ik doe wat ik kan en ik doe het zo goed mogelijk'

'Ik kan om mezelf lachen'

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page