top of page
  • Foto van schrijverNienke

Vertrouwen – eb en vloed, zoals het gaat is het goed


Vertrouwen, wat betekent dit woord voor jou? In hoeverre vertrouw jij jezelf, in jezelf? En anderen? Vertrouw jij op je eigen wijsheid? Vertrouw je op de processen die je doorloopt?


Vertrouwen is een gevoel dat je gelooft dat alles zich ontvouwt zoals het zich ontvouwt en dat het zo goed is. Dit kan om grote levensthema’s gaan of om kleine, alledaagse gebeurtenissen gaan. Vertrouwen is een binding aangaan en om te beginnen de verbinding met jezelf. Geloven in jezelf, in wie je bent en dat je mag zijn wie je bent. Hoe sterker deze verbinding is, des te sterker wordt het vertrouwen in het leven en dat alles gaat zoals het gaat.


Elke dag vertrouwen we. We vertrouwen erop dat de brug waarop we lopen niet instort, we vertrouwen erop dat er genoeg eten en drinken in de supermarkt is om voor onszelf te zorgen, we vertrouwen erop dat iemand een besteld pakketje aflevert. We vertrouwen erop dat na iedere ademhaling, weer een nieuwe volgt.


Ook in donkere tijden kunnen we terugvallen op vertrouwen. Niet alles in het leven is te begrijpen, te verklaren of te bevatten. Je kan wel vertrouwen hebben. Het vertrouwen dat na de storm de hemel weer blauw wordt. Kijk deze week eens om je heen, waar heb je vertrouwen in? Waar speelt vertrouwen een belangrijke rol? Wie vertrouw jij en wie vertrouwt er op jou? Je zal merken dat vertrouwen een grote rol speelt in ons leven. Als we beginnen om dit moment te vertrouwen en te aanvaarden, wie weet wat we dan nog meer kunnen ontdekken. Zie het als een experiment om deze week zo vaak als je kunt in NU, dit moment te vertrouwen.


Slechts vertrouwen…dat is al, zelfs in het diepste en donkerste dal

93 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page