top of page
  • Foto van schrijverNienke

Thank Me

Ik wil iedereen om me heen bedanken. Vrienden, familie, buren, collega’s. Ze geven me een gevoel van ‘alleen en toch samen,’ zoals ik schreef ik mijn blog I am not alone. Als ik de moederliefde voel voor mijn zoon of de onvoorwaardelijke liefde voor mijn eigen moeder, voel ik me rijk. Deze rijkdom heeft niets met geld te maken maar met een gevoel van binnenuit. Van tijd tot tijd sta ik hier extra bij stil, in plaats van dat ik in de stroom van het leven, dag in dag uit, leef. Ik leg een hand op het gebied waar mijn hart zich bevindt en ik adem in en uit vanuit dit gebied. Ik voel de onvoorwaardelijke liefde (voor bijvoorbeeld mijn zoon) en ik voel deze liefde in mijn hart.


Van de week dacht ik aan mijn zus. Ze is één van de liefste en zachtaardigste mensen die ik ken en ook voor haar voel ik een onvoorwaardelijke liefde. Ze beleeft op dit moment een stormachtige tijd. In deze tijden wordt er van ons gevraagd om sterk te zijn. Mijn zus staat voor grote uitdagingen. Hoe zij zich staande houdt, is iets om trots op te zijn. Tegelijk zijn we ook geen robots en kunnen de dingen die ons overkomen in het leven ons raken. We kunnen van slag zijn, ons niet zo sterk voelen of het even niet meer zien zitten. Het is dan fijn om terug te kunnen vallen op mensen die van je houden. Zachtheid en vriendelijkheid is dan alles wat je nodig hebt.

‘Kracht ligt er niet in dat we nooit vallen, maar iedere keer als we vallen weer opstaan’ Confucius

In juni 2018 promoveerde ik en schreef ik een uitgebreid dankwoord in mijn proefschrift. Het promoveren was voor mij een pittige bevalling en ik had het nooit gekund zonder deskundige, psychische of praktische ondersteuning. Ik benoemde heel veel mensen in mijn dankwoord en ik voelde me ook echt heel erg dankbaar dat al deze mensen mij hadden geholpen. Mijn moeder hield die avond een speech waar ze het volgende zei over mijn dankwoord: ‘….één persoon ontbreekt in jouw dankwoord en dat ben JIJ, de hoofdpersoon die dit allemaal voor elkaar heeft gekregen. Want Nienke, door je kennis en kunde, dankzij je moed, je toewijding en je doorzettingsvermogen ben je gekomen waar je nu bent.’ Dit wil ik ook tegen mijn zus zeggen, je doet het zo goed, bedank ook jezelf hiervoor.Last but not least, I wanna thank me I wanna thank me for believing in me I wanna thank me for doing all this hard work I wanna thank me for having no days off I wanna thank me for, for never quitting Tekst van Snoop Dogg, Thank Me

We zijn soms zo kritisch naar onszelf toe. We denken veel aan anderen en zonder verwaand, arrogant of egoïstisch te zijn, mag je ook aan jezelf denken. Dezelfde onvoorwaardelijke liefde die je voelt voor een ander, kan je ook voor jezelf voelen. Bedank jezelf dus voor al je harde werk, voor het goede willen doen en voor je kracht om er het beste van te maken. Ook al weet je even niet hoe of zie je het soms even niet zitten. Vertrouw in jezelf, in jouw goedheid en ontspan. Als je de ander bedankt, vergeet dan ook jezelf niet te bedanken; Thank Me.


Met speciale dank aan mijn zus en moeder die me inspireerde voor het schrijven van deze blog.


Weekopdracht Waarvoor kan jij jezelf bedanken? Natuurlijk zijn er altijd dingen die je beter had kunnen doen, maar er zijn ook heel veel dingen die je goed doet. Vergeet dat niet. Vaak vinden we dat heel normaal. Maak er een gewoonte van om jezelf elke dag te bedanken. Ook al is het iets heel kleins. Stuur de blog gerust door naar mensen van wie je denkt dat zij een bedankje goed kunnen gebruiken.102 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page