top of page
  • Foto van schrijverNienke

Take it slow


Afgelopen week zaten er een aantal behoorlijke warme dagen tussen (het mooie weer was echt in zicht - zie vorige blog). Het zijn van die momenten dat wij als drukke, snelle en resultaatgerichte Nederlanders ons iets meer kunnen inleven in andere culturen. Landen waar altijd de warmte is. Je kan je voorstellen dat alles dan iets trager gaat.


Iets trager leven, soms is dat helemaal zo slecht nog niet. Denk maar eens na over grenzen. Als je iets trager beweegt en leeft, voel je je grenzen bewuster en heb je ook sneller in de gaten wanneer je over de grens gaat.


Ik kom het zo vaak tegen in mijn werk; rennende mensen. Taak na taak moet worden volbracht. Als ik vraag of ze even willen stoppen met rennen, willen vertragen, komt er eerst veel weerstand. Dat kan toch niet? Iedereen rent en anders haal ik mijn deadlines niet, erger nog…het betekent dat ik soms ‘nee’ moet zeggen; anderen moet teleurstellen. Misschien. Maar heb je niet af en toe pauze nodig? Ademruimte? Of wil je zo je hele leven doorgaan?


Ik vraag je om te vertragen. Loop eens wat trager en kijk om je heen. Ben niet alleen bezig met wat je zelf voelt, maar ook met wat anderen voelen, hoe de wereld om je heen is. Zo ga je veel ontdekken.


Als mensen dan vertragen ondanks hun weerstand, zie ik ze ontspannen. Ze zien, genieten en kunnen meer dan op hun altijd ‘aan’ ren-stand.


Kies deze week een activiteit uit en doe dit langzaam en met aandacht. Bijvoorbeeld: doe eens in plaats van een hele reeks rek en strek/yoga oefeningen, een paar heel langzaam, of neem iets meer tijd om naar je werk te fietsen, het loopje naar de bus of wat dan ook. Wat ontdek jij?


Take it slow

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page