top of page
  • Foto van schrijverNienke

Stormy weather

Het is vandaag stormachtig weer. Harde windstoten zorgen voor onvoorspelbaarheid. Net zoals de natuur stormen moet overwinnen, kunnen we ook in ons leven stormachtige dagen beleven of middenin een storm terecht komen; wolken verduisteren de wereld om ons heen, de regen maakt ons nat en de wind geeft ons koude rillingen. We kunnen deze stormen in ons leven niet tegenhouden, we kunnen ze ook niet altijd ontlopen, vermijden of aan zien komen.

Eén ding is zeker: je weet dat de storm voorbijgaat en dat andere tijden zich zullen aandienen. Zolang je in de storm zit is het een oefening in geduld en vertrouwen. Wachten tot de storm afneemt en overwaait. Als de storm voorbij is, neem je de schade op. Het huis dat ooit fungeerde als een veilige thuishaven kan opeens niet meer zo vertrouwd en veilig voelen en misschien heb je veel verloren. De storm biedt ook mogelijkheden. Je kan in jouw huis afrekenen met oude troep, zooi of onnodige spullen, je kan oude spullen weer herontdekken, of iets vernieuwen en verbeteren. Nieuwe kansen dienen zich weer aan.


Hoe sterker de fundering is van jouw huis, hoe steviger je je kan verweren tegen de stormen in jouw leven. Als je alert bent, kun je je afstemmen op de weersomstandigheden en van jouw huis een veilig en warm thuis maken. Op deze manier kan je ontdekken dat de stormen in ons leven ons nieuwe inzichten, vernieuwingen en frisheid kunnen geven.


In het ergste verlies dat je hebt meegemaakt Ligt misschien wel het grootste geschenk verborgen

Byron Katie


Weekopdracht Laat frisse lucht door je woon en werkplek stromen, ruim je huis op, ruim op je werk op en orden je leven. Gooi de troep weg, verander iets (schilder iets in een fris kleurtje, knap iets ouds op, verplaats een meubel) en begin opnieuw. Maak van jouw huis een warm en veilig thuis.


Open up your window And let some fresh air in Clean up your house Let this be a new begin


19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page