top of page
  • Foto van schrijverNienke

Stap voor stap


Soms zijn er momenten waarbij we een verschil ervaren tussen willen en kunnen of hebben. Iets willen is een mooi streven, een motivator en een drive om iets te bereiken. Helaas krijgen we niet altijd wat we willen of kunnen we niet altijd doen wat we willen.

Vanuit het boeddhisme wordt gezegd dat we twee vormen van lijden kennen; we willen iets maar we hebben het niet of we hebben iets maar we willen het niet.


Het is belangrijk om naast iets te willen of iets anders te willen goed te blijven kijken naar NU. Voelen dat je hier en nu bent en leeft, zonder jezelf te verliezen in verlangens, wensen, doelen of toekomstdromen. Die mogen er zijn, maar je leeft NU. Stap voor stap werk je ernaartoe om dromen uit te laten komen. Blijf erin geloven, blijf in jezelf geloven en leef NU.

Een leuke reminder vind ik het volgende versje.


Een rabbi

Een rabbi werd eens gevraagd waarom hij ondanks zijn vele bezigheden zo kalm was. Hij zei: Als ik sta, dan sta ik. Als ik ga, dan ga ik. Als ik zit, dan zit ik. Als ik eet, dan eet ik. Als ik praat, dan praat ik.

Zijn toehoorders vielen hem in de rede en zeiden: Dat doen wij ook! Maar wat is er nog meer?

Hij zei weer: Als ik sta, dan sta ik. Als ik ga, dan ga ik. Als ik zit, dan zit ik. Als ik eet, dan eet ik. Als ik praat, dan praat ik.


Zijn toehoorders zeiden: Dat doen wij toch ook…?

De rabbi zei: Nee…. Als jullie zitten, dan staan jullie alweer. Als jullie staan, dan lopen jullie alweer. Als jullie lopen, dan zijn jullie er al.22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page