top of page
  • Foto van schrijverNienke

Saamhorigheid


In mijn woonkamer hangt een schilderij die mijn vader heeft gemaakt. Ze noemden hem ook wel de levenskunstenaar. Elke keer als ik ernaar kijk, geeft het schilderij me een blij gevoel. Alsof hij toch even bij ons is. In mijn woonkamer hangt ook een klein schilderij die mijn zoontje heeft gemaakt van de ondergaande zon en ik heb zelf een grote vis en een klavertje vier gemaakt, die vullen ook een stukje muur. Vorige week kreeg ik van mijn lieve buren een foto op hout die ik heb opgehangen en mijn buurmeisje heeft er een vlinder bij geknutseld. In de kamer tikt een klok, een oude, echte klok die ik van de vriend van mijn moeder heb gekregen. Ergens anders op een klein stukje muur, vrij onopvallend, hangt een oude foto van Scheveningen.


Alles aan de muur heeft een eigen, uniek verhaal. Een eigen oorsprong, geschiedenis en

betekenis. Als ik om me heen kijk, komt alles hier samen in deze kamer. Het komt samen en het hoort bij elkaar. Mijn vader, mijn zoontje, kunst, de tijd, de veranderingen, de zee, verdriet en vooral veel liefde.


Zittend in de kamer, de klok tikt, voel ik de saamhorigheid van dit bij elkaar geraapt zooitje. Letterlijk en figuurlijk word ik omringd door saamhorigheid.

Weekopdracht Kijk eens om je heen en sta deze week voortdurend stil bij wat jou omringd.
22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page