top of page
  • Foto van schrijverNienke

Prioritijd


Wat zijn jouw plannen voor vandaag? Is jouw agenda al goed gevuld of juist niet? Ben je druk of doe je vandaag rustig aan? Van tijd tot tijd is het goed om eens stil te staan bij hoe jij je tijd indeelt. Wat heeft vandaag 'prioritijd'?


Het gevaar is namelijk dat we soms overspoeld raken door alle taken, activiteiten en verplichtingen dat we het gevoel hebben dat we worden geleefd en niet meer de regie in eigen hand hebben. We gaan van het één naar het ander zonder dat we hier zelf echt bewuste keuzes in maken. Met deze flow meegaan kan heel prettig zijn. De vraag is alleen of je de tijd ook besteed aan de dingen die voor jou echt belangrijk zijn, want alles gaat zo snel dat je de grip op tijd verliest. Als we te veel ‘gestrest’ raken hebben we geen overzicht meer, is er geen ruimte meer voor creativiteit (koker denken) en dit kan van kwaad tot erger leiden en ook lichamelijke klachten veroorzaken.

Het is belangrijk dat je niet vergeet om stil te staan bij de vraag: 'besteed ik het grootste gedeelte van mijn tijd aan de dingen waaraan ik deze wil besteden?' Ik hoorde iemand uit het zakenleven een keer zeggen: ‘je kan altijd meer geld verdienen, maar nooit meer tijd.’ Die heb ik altijd onthouden. Tijd is kostbaar dus bedenk goed wat je ermee doet. Wat is jouw 'prioritijd'?


Weekopdracht

Wees je ervan bewust hoe jij je tijd deze week indeelt. Elke dag vraag je aan jezelf: wat heeft vandaag prioriteit of priorititijd?


Tijdens mijn inspiratieavonden en individuele coaching geef ik praktische oefeningen en handvatten om hiermee aan de slag te gaan. Heb je hierin interesse? Ik hoor graag van je!


Sinterklaas komt in het land Vandaag komt Sinterklaas weer naar Nederland! Sinterklaas zegt altijd: 'altijd komt alles goed'. Hierover gaat mijn volgende blog: 'happy end'. Tot volgende week!

59 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 comentario


hogervorstrianne
hogervorstrianne
16 nov 2019

Me-time, zoals ik dat noem: joggingbroek aan, sportschoenen aan en heerlijk 5 km gewandeld met de hond. Frisse wind over mijn hoofd, de natuur ervaren en voelen, even resetten van de werkweek# ❤

Me gusta
bottom of page