top of page
  • Foto van schrijverNienke

Poco Loco

Het zijn gekke tijden. Tijden waarin van alles gebeurt. We leren leven met corona, afstand houden, persconferenties en thuiswerken. Voor de één is er veel veranderd, terwijl voor de ander alles rustig door kabbelt. In welke situatie je ook zit, het is soms moeilijk te bevatten wat er gebeurt. Hoe ga je om met een situatie die moeilijk te bevatten is? Het leven geeft deze situaties zomaar cadeau als we te maken hebben met heftige gebeurtenissen zoals ziekte en dood. Waarom de dingen gebeuren zoals ze gebeuren is voor ons een mysterie. Wij zijn onderdeel van het mysterie wat ‘het leven’ is. We kunnen niet alles verklaren met onze logica.

Binnen het leven wisselen gevoelens zich met elkaar af. Soms ben je blij, verdrietig of is je gevoel neutraal. Tussen deze aaneenschakeling aan gevoelens ben je constant aan het schakelen. Net zoals autorijden; soms rij je een tijd lang in dezelfde versnelling. Soms moet je van versnelling 5 terugschakelen naar versnelling 1 als je bijvoorbeeld plotseling in de file terecht komt. En soms blijf je schakelen omdat je steeds moet stoppen voor het stoplicht. Zo zijn wij ook steeds aan het schakelen met onze gevoelens. Niemand bezit de handleiding hoe jij je moet voelen. Je voelt wat je voelt, soms goed, soms even wat minder en soms weet je even niet hoe je je voelt.

We worden in beslag genomen door de gekke tijden en alles wat hierbij hoort. In 'gekke tijden' zijn we meer aan het schakelen dan 'normale tijden'. Bij veel mensen worden bewust of onbewust negatieve emoties aangezet zoals angst, frustratie, bezorgdheid of boosheid. Deze negatieve overtuigingen belemmeren ons. Terwijl, als we ons meer richten op ‘vertrouwen’ opent dit nieuwe deuren. Door vertrouwen te voelen, kunnen we ons inbeelden dat wij hier als individu, samenleving of als maatschappij sterker uitkomen. Vertrouwen biedt oneindig veel mogelijkheden. Een passend citaat vind ik die van Albert Einstein.

Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal. Albert Einstein

Als we ergens geen vertrouwen in hebben, bijvoorbeeld in onszelf, in de ander of in elkaar, verbeelden we ook niet de grenzeloze mogelijkheden die er zijn. We beperken onszelf dan door te denken binnen kaders en hanteren een logica die we onszelf hebben eigen gemaakt. Je kan er ook voor kiezen om je vol vertrouwen te richten op je dromen. Te midden van de roering, te midden van de mist, te midden van de gekke tijden. Poco Loco; een beetje gek (net zoals onze hond; het is toch ook dierendag 😉)

Weekopdracht Wat is jouw droom? Kleine dromen, grote dromen. Sta hier deze week regelmatig bij stil.


Op de agenda! Het is nog maar net oktober, maar er staat een november challenge klaar voor geïnteresseerden. November: 5 minuten mediteren per dag challenge Doe je mee? Dagelijks deel ik een 5 minuten meditatie in een speciaal aangemaakte whatsapp groep. Laat me weten of ik je kan toevoegen! (info@nienkebuwalda-advies.com)

55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page