top of page
  • Foto van schrijverNienke

Mirror, mirror on the wall

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand….vertel me wie is het mooiste van het land? Geloof het of niet, maar mijn spiegel geeft nooit als antwoord dat ik de mooiste van het land ben of überhaupt dat ik mooi ben of…vertelt mijn spiegel eigenlijk ooit wel eens iets positiefs? Of ben ik vooral erg kritisch als ik mezelf aankijk in de spiegel? Mijn haar zit niet goed, ik zie er wel erg moe uit…of…is dat een nieuwe rimpel?

We zijn zo gewend om (ook) via de spiegel heel erg oordelend te kijken naar onszelf. Wijze mensen, zoals Deepack Chopra en Louise Hay, gebruiken de spiegel als oefening. Je kan namelijk oordelend in de spiegel kijken naar alles wat niet goed of niet mooi is. Je kan ook jezelf in de ogen kijken en iets positiefs zeggen. Zinnen zoals: ‘ik ben niet kleiner of groter dan andere mensen, ik ben gelijkwaardig,’ of, ‘Ik ben een sterk persoon, ik ben goed zoals ik ben.’


In deze maatschappij zijn we erg gehecht aan ons uiterlijk. In sprookjes (zoals sneeuwwitje) gaat het om mooie, jonge prinsessen en dappere, knappe prinsen. Dat is iets wat blijkbaar nog steeds in deze maatschappij speelt. Veel mensen hebben de neiging om schoonheidsidealen te bereiken of in stand te houden. Het zijn echter alleen maar uiterlijke vormen, we worden allemaal ouder en ons uiterlijk verandert. Hoe cliché het ook klinkt, schoonheid zit vanbinnen. Als je jezelf accepteert zoals je bent, hoe je verandert (zelfs met een extra rimpel) en ziet dat je meer bent dat je uiterlijk, kun je een vrijer leven leiden.


Weekopdracht Dus, als jij de volgende keer in de spiegel kijkt…Je weet wat je opdracht is. Begin met een positieve zin! Tip: overdrijf ook eens een keer heel erg en merk op wat er met je gebeurt. Aandachtspunt: veel mensen vinden het moeilijk om iets positiefs tegen zichzelf te zeggen en ook echt gemeend te zeggen. Oefening baart kunst en begin in kleine stapjes, begin met iets waar je echt trots op kan zijn. Succes!


Mirror, mirror on the wall…

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page