top of page
  • Foto van schrijverNienke

Let it go


Ken je dat liedje van de film Frozen? ‘Let it go.’ Laat het los. Hoe vaak moeten wij iets loslaten gevraagd, ongevraagd, bewust of onbewust? Fysiek houden we dingen vast; de koffiebeker die we weer loslaten als we een slok koffie hebben genomen, voortdurend houden we in ons lijf spanningen vast…en laten we spanningen weer los.


Bij elke uitademing laat je los. Elk moment laat je los zodat er weer een nieuw moment kan beginnen.


Ook onze gedachten kunnen ergens aan vasthouden en ons klem zetten. Ze houden bijvoorbeeld vast aan verwachtingen, wensen en verlangens. Verwachtingen, wensen en verlangens; ze brengen ons ergens, het is onze ‘drive’ om dingen in het leven te bereiken en ons ergens toe aan te zetten. Tegelijkertijd is het de kunst om deze los te laten en ons er niet volledig aan vast te houden. Het leven leidt zijn eigen weg.


Dit is jouw opdracht: stel je alles voor wat je in het leven wil bereiken en laat het dan los. Je hoeft geen haast te maken of dingen te forceren. Lees het onderstaande gedicht ter inspiratie.


Geluk ‘Geluk kan niet gevonden worden door grote inspanning en wilskracht, Maar het is er al, in ontspanning en loslaten. Forceer jezelf niet, je hoeft niets te doen. Alleen onze zoektocht naar geluk verhindert ons om het te zien... Geloof niet in de waarheid van goede en slechte ervaringen; Ze zijn als regenbogen.

Terwijl je wilt grijpen wat ongrijpbaar is, put je jezelf uit, tevergeefs. Zodra je dit grijpen ontspant, is er ruimte - open, uitnodigend en comfortabel.

Dus, maak er gebruik van. Alles behoort je al toe. Zoek niet meer verder... Niets te doen, Niets te forceren, Niets te willen, - en alles gebeurt vanuit zichzelf.’

Lama Gendun Rinpoche

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page