top of page
  • Foto van schrijverNienke

Klaar voor de start

De week is weer begonnen en ook een nieuwe maand is gestart. Hoe is het met jou? Was je er klaar voor om vandaag weer de week te starten?


Na een nacht slapen, starten we de dag; we voeren ons ochtendritueel uit, we gaan naar ons werk en de dag is begonnen. Vaak gebeurt dit alles op de automatische piloot. In tegenstelling tot een hardloper die een wedstrijd start. Hij stemt zich af met zijn lichaam, beweegt wat heen en weer, haalt een aantal keer diep adem. Geconcentreerd maakt hij zich klaar, pept zichzelf op, maakt een sprongetje en loopt naar het startpunt. Hij checkt zijn positie en is in contact met heel zijn lichaam. Gefocust en bewust wacht de hardloper op het startsein. Klaar voor de start? Af!

Stel je voor dat wij ook zo de dag starten. Je wordt wakker, je voelt je lichaam, loopt een klein stukje, je haalt een aantal keer bewust adem, je weet wat je focus is vandaag en wat belangrijk is. Je neemt een stilte moment, pept jezelf op, je gaat even zitten en concentreert je en geef jezelf dan een startsein. Klaar voor een nieuwe dag, klaar voor de start.


Weekopdracht Start elke ochtend met een aantal keer bewust te ademen en je lichaam te voelen. Loop even, maak een sprongetje, beweeg. Ondertussen neem je kort de dag door. Wat ga je doen? Wat is vandaag belangrijk? Wat is jouw focus? Ga dan een moment zitten en haal drie keer bewust adem. Jouw dag kan starten.

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page