top of page
  • Foto van schrijverNienke

Keep on walking

Na mijn knieoperatie vorig jaar was lopen niet vanzelfsprekend. Ik realiseerde me wat een moeilijke activiteit lopen is. Vaak denken we hier niet over na en gaat lopen heel automatisch. We staan er niet bij stil, maar lopen is eigenlijk heel bijzonder. Naarmate ik beter kon lopen, hoe vrijer en blijer ik me voelde.

Tijdens het lopen gebruik je 200 spieren tegelijk. De voeten houden ons overeind en in evenwicht. Voeten die 26 botjes, 33 gewrichten, meer dan 100 pezen, spieren, banden, zenuwbanen en reflexpunten bevatten. Bij elke stap die je zet ben je in contact met heel het lichaam.


Een simpele wandeling, bewust lopen en vertragen helpt je om uit gedachten te stappen en het lichaam te voelen. Hippocrates zei zelfs dat een wandeling het beste medicijn is voor de mens. Ben je in een slecht humeur? Maak een wandeling. Is het nog niet over? Maak nog een wandeling. We weten van Socrates, Darwin en Einstein dat zij dagelijks een wandeling maakten. Bewegen maakt ons creatiever.


Lopen is ook een heel krachtig instrument als je dit in een grote groep doet. Denk aan grote demonstraties of stille tochten. Het maakt op mij altijd een grote indruk door de saamhorigheid, eenheid, massa, verbinding en beweging.


Uit elke wandeling, alleen of samen, zijn lessen te halen. Het helpt om gedachten op een rij te zetten, letterlijk en figuurlijk loop je even weg van je problemen en maak je ruimte voor inzichten. Mijn advies: Keep on walking!


Weekopdracht Hoewel het weer momenteel niet altijd uitnodigend is om een wandeling te maken, nodig ik je wel uit om elke kans te pakken om een wandeling te maken. Behalve een wandeling maken, kan je lopen meer eigen maken door te lopen als je telefoneert, als je een afspraak hebt kan je samen een stukje lopen en neem tijdens het lopen ook eens een andere routes.

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page