top of page
  • Foto van schrijverNienke

Iets liefs

Zondag 14 februari, Valentijnsdag. Op Wikipedia staat: ‘Valentijnsdag is een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met bijvoorbeeld cadeautjes, bloemen of kaarten’. Elkaar een beetje extra aandacht geven; of het je geliefde is, iemand uit de familie of de buurman op de hoek, elkaar een beetje extra aandacht geven is op zich niets mis mee. Iets liefs voor elkaar doen hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Het bestaat niet uit dure woorden of grote gebaren, iets kleins kan al heel lief zijn.


‘De liefde is het grootste wat er leeft onder de mensen, maar zij bestaat uit ontelbaar veel kleine dingen.’ Toon Hermans


Liefde kan je zien in de ogen van een moeder, in de roos die groeit, in de trouwe hond die wacht op zijn baasje. Als liefde bestaat uit ontelbaar kleine dingen, kunnen we er elke dag een beetje aandacht aan geven. We hebben dat kleine beetje liefde nodig, net zoals planten een klein beetje water nodig hebben om te groeien en te bloeien. Liefde heelt, liefde inspireert, liefde brengt vrede.


‘Liefde is niet alleen een grote gave, maar vaak ook een heilzame therapie.’ Toon Hermans


Als je het zwaar hebt, als je niet kan doen wat je wilt, als je het even niet ziet zitten, dan is het liefde wat je kracht geeft. We kunnen iets liefs doen voor de mensen om ons heen, we kunnen de liefde in de kleine dingen opmerken en we kunnen erop terugvallen in moeilijke tijden.

‘Als je voelt dat de kern van alle leven de liefde is, en dat zonder liefde geen leven zou zijn, dan is dat misschien de gedachte die je op de been houdt als alles net even anders gaat dan je had gedacht.’ Toon Hermans

Weekopdracht Doe deze week elke dag iets liefs voor een ander en wees opmerkzaam naar liefde om je heen. Sta open voor liefde; geef het en ontvang het; laat het stromen.


45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page