top of page
  • Foto van schrijverNienke

Het komt altijd weer...op liefde neer

Een baby troosten, een ouder helpen, een zieke verzorgen, een buur ondersteunen. We doen het vanuit liefde. Je hoeft daar niet over na te denken. Als het nodig is, ben je er voor iemand, je helpt een ander vanuit liefde. Vanuit je hart.

Het hart wordt vaak als beeldtaal gebruikt zoals, ‘leven met je hart’, ‘hartenpijn’, ‘hart voor de zaak’. Ik kreeg laatst een T-shirt cadeau van een hartsvriendin waarop staat: follow your heart. Volg je hart. Een gebied waar we intense gevoelens kunnen voelen. Gevoelens van diep verdriet en grote liefde. Hiermee contact maken is je hart openstellen.


Soms, in deze tijden, is die liefde voelen misschien wel een groot cadeau. Aan de oppervlakte gebeurt van alles. Momenten van radeloosheid, teleurstellingen, zoeken, aanpassen…nog steeds blijft de huidige situatie behoorlijk onwerkelijk. Elk huisje heeft zijn kruisje. Dat wil zeggen, iedereen heeft te kampen met zijn/haar eigen leed en uitdagingen. Momenteel kent iedereen wel een uitdaging, iedereen levert op een bepaalde manier in. Hoe cliché het ook klinkt, liefde helpt. Aan de oppervlakte gebeurt van alles, maar diep in je hart is liefde. Iets waarop je kan terugvallen en wat er altijd is.


We denken, analyseren, rationaliseren en dat kunnen we heel goed. Soms vergeten we ook contact te maken met ons hart, wat wellicht net zo belangrijk is. Een mooie uitspraak vind ik die van Albert Einstein:


De intuïtieve geest is een heilig geschenk en de rationele geest is een trouwe dienaar. We hebben een samenleving gecreëerd die de dienaar eert en het geschenk is vergeten. Albert Einstein


Het zet me aan het denken. Onze maatschappij is inderdaad veel gericht op denken. Het onderwijs, het werkende leven, onze kijk. Nu we teruggeworpen zijn op onszelf, kunnen we terugvallen op liefde. Het komt altijd weer op liefde neer. Een zin die raakt uit het lied ‘de zevende hemel’ van de Dijk, geschreven door Huub van der Lubbe. Wat ik wens voor iedereen, ook te midden van roerige tijden, is liefde. Want daar komt het als altijd weer op neer.


Weekopdracht Als je denkt aan iemand van wie je onvoorwaardelijk houdt, wat voel je dan? Maakt contact met je hart door als het ware naar je hart toe te ademen. Probeer hier een paar keer per dag contact mee te maken met een glimlach. Hoe vaker je dit doet, hoe makkelijker het is. Uiteindelijk kan je ook iets van deze liefde denkbeeldig toesturen naar mensen om je heen die liefde nodig hebben, dat is eigenlijk iedereen. Wij allemaal hebben liefde nodig.


Lieve mensen om me heen

Het zijn rare tijden

Elk nadeel heeft zijn voordeel

Ik kan dit ook zien

Ik probeer hoop te hebben

Positief te blijven

Kansen te zien

Soms ben ik ook bang

Waar gaat dit naartoe?

Soms ben ik ook boos

Ik wil dit helemaal niet

Ik voel ook verdriet

Zoveel leed en zorgen in de wereld

Soms weet ik even niet hoe ik me voel

Er gebeurt zoveel

Zo wisselen de momenten zich af

Mooie, fijne, stomme, radeloze, leuke en lege momenten

Dat is hoe het is

Niets is zeker

Hoewel ik wel altijd heel veel liefde blijf voelen

Hoe cliché het ook is

Dat is wel mooi

Ik denk aan jullie58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page