top of page
  • Foto van schrijverNienke

Happy end...


En ze leefden nog lang en gelukkig… Wie kent deze slotzin niet van de beroemde sprookjes? Heel wat leed is geleden, maar het komt uiteindelijk allemaal goed. Dat alles goed komt, zegt Sinterklaas ook altijd, welke uitdaging hij ook tegenkomt. We weten natuurlijk dat Sinterklaas niet bestaat en vroeg of laat komen we er ook achter dat het leven geen sprookje is en dat een lang en gelukkig leven helemaal niet vanzelfsprekend is. Dat kan teleurstellend zijn, maar de uitkomst ‘het komt allemaal goed’ geeft ook vertrouwen. Als we donkere periodes en tijden van storm meemaken helpt vertrouwen ons er doorheen. Ooit gaat de zon weer schijnen.

Laatst keek ik met mijn zoontje een tekenfilm. Hij vond het erg spannend en ik zei: ‘het komt goed,’ (dat is het fijne van tekenfilms, je weet dat ze goed aflopen) en hij ontspande meteen. Wat als wij in het echte leven ook erin geloven dat het goedkomt? Zijn we dan ook veel meer ontspannen? Uiteindelijk komen gelukkig ook heel veel dingen ‘goed’ of je het gelooft of niet.


Weekopdracht Voordat je gaat slapen neem je kort de dag door. Wat was leuk? Is er nu nog iets waarover je piekert? Het is nu tijd om te slapen en het los te laten, je hebt gedaan wat je kon en morgen is weer een nieuwe dag. Adem in, glimlach en zeg ‘het komt goed’ adem uit en zeg ‘ik laat het nu los’. Herhaal dit een aantal keer met volle aandacht. Maak van de dag een ‘happy end’. Welterusten.
26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page