top of page
  • Foto van schrijverNienke

Go with the flow

Bijgewerkt op: 10 apr. 2021

Vicieuze cirkels, of zijn het mysterieuze cirkels? Je kent het wel, waar je plotseling in terecht kan komen. Bijvoorbeeld zo’n dag dat alles fout gaat. Je mist de trein, je struikelt over een stoeprand en op de terugweg naar huis word je ook nog eens helemaal natgeregend. ‘Dit kan er ook nog wel bij,’ is dan een passende gedachte met een diepe zucht.


Zo’n dag ‘loopt’ niet en we kennen het allemaal. Soms geldt het niet voor één dag, maar voor een langere periode van tegenslagen of wellicht komt er steeds één of meerdere thema’s terug in jouw leven waar je steeds tegenaan loopt.


Soms is het gewoon een kwestie van tijd wanneer deze cirkel doorbroken wordt. Je kan ook weer in een positieve spiraal terecht komen. Mensen noemen dit ook wel in de ‘flow’ terecht komen. Als je in de ‘flow’ bent, voelt dit prettig. Dingen lukken, je bent geduldig en sterk.
Zo wisselen positieve en negatieve cirkels elkaar af. Als je merkt dat je vast blijft zitten en dat er één of meerdere cirkels niet of niet goed doorbroken worden is het tijd voor actie. Iemand anders kan hierbij helpen of juist een tijdje op jezelf zijn en tijd nemen voor reflectie. Wat jou helpt weet je zelf het beste. Wat je ook kiest, jouw motivatie, de wil om de cirkel te doorbreken, is belangrijk. Daar is moed voor nodig. Regelmatig Mindfulness beoefenen geeft ons hierin meer inzichten. Ook helpt het om geduldig en sterk te zijn als het niet meezit en met aandacht leven betekent dat je bewuster kan genieten als je in de ‘flow’ zit. Go with the flow…

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page