top of page
  • Foto van schrijverNienke

Game on

Een groot deel van Nederland is bedekt met een laag sneeuw. Het was voorspeld: ‘Sneeuwpret en overlast’. De sneeuw levert een hoop gedoe op. We kunnen niet zomaar makkelijk de weg op, er gebeuren ongelukken en ook zal niet iedereen de straat op durven. De witte sneeuw geeft ook rust, het geeft prachtige beelden en de sneeuw lokt je ook uit om te spelen; sneeuwpret te beleven. Kinderen gaan de straat op en beleven plezier. Spelen en plezier zijn met elkaar verbonden. Spelen is ontdekken, springen, lachen, zingen, dansen, samen delen, dingen uitproberen, bouwen, rennen, schreeuwen, ontladen, gek doen, jezelf zijn, lol maken, uit je hoofd, in je lijf.


Wat we meemaken in het leven kan ons soms ook een hoop last, gedoe en kopzorgen geven. Momenteel is er veel aan de hand in de wereld om te overpeinzen. De sneeuw herinnert ons eraan dat er ook een andere kant is. Die van pret en frisheid. ‘Game on’, zeggen we als we er klaar voor zijn om te spelen, ons uitgedaagd voelen en om te winnen. ‘Game on’, kunnen we ook tegen het leven zeggen. We zijn er klaar voor en we maken er wat van; wat er ook op ons pad komt tijdens het spel. Hoe vaker je speelt, hoe sterker je wordt. Hoe vaker je de dingen in het leven aangaat, hoe beter je erin wordt.

“We either make ourselves miserable, or we make ourselves strong. The amount of work is the same.” Carlos Castaneda

Het leven zien als een spel, als een reis waarin van alles te ontdekken is, maakt alles een klein beetje luchtiger. Soms zal je dat vergeten, maar blijf jezelf eraan herinneren. Ik denk eraan als ik de kinderen zie spelen, als ik in de lente lammetjes zie springen in de wei of zoals nu…als het sneeuwt. De sneeuw brengt ook frisheid met zich mee, het is behoorlijk koud. Adem de frisheid eens goed in en laat diezelfde frisheid door je lijf stromen, door alle gedachten en gevoelens. Adem nieuwe, frisse energie in en adem vermoeidheid en spanningen uit. Doe dat een aantal keer met heel je aandacht. Ben je er klaar voor om straks weer een nieuwe week in te gaan? Game on.

“You have everything needed for the extravagant journey that is your life.” Carlos Castaneda

Weekopdracht

Alles heeft twee kanten. De dilemma’s waarmee je momenteel zit brengen een hoop gedoe en gezucht met zich mee. Overdrijf dat gezucht eens, adem eerst diep de frisse lucht in, hou die adem even vast en zucht het dilemma en alles wat erbij hoort heel hard uit. Doe dat een aantal keer achter elkaar. Merk op hoe dat is om te doen. Ben je weer klaar voor een nieuw spel? Game on!


33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page