top of page
  • Foto van schrijverNienke

Even lachen A.U.B.

Wat weten we over lachen? Lachen is gezond, een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Een glimlach ontspant je gezicht. Als we diep in gedachten zijn, spannen we spieren in ons gezicht – onbewust- aan. Lachen is een simpele manier om te ontspannen. Even lachen dus A.U.B. en ontspan...

Verder, op Wikipedia staat: “Lachen is een reactie van mensen op humor, of een uiting van blijdschap, opluchting of spanning. Het komt tot uiting in een beweging van de mond of het uitstoten van bepaalde geluiden. Er bestaan verschillende vormen van lachen.”

--> 14 juni 2018 : moeder en dochter lachen!


Terugdenken aan blije momenten kan ook een glimlach tevoorschijn toveren. Een jaar geleden lachte ik met mijn moeder na haar ontroerende speech. Na jaren lang zwoegen was ik die dag gepromoveerd; we waren blij en opgelucht!


Tja, soms is er ook even niets om te lachen; geen blijdschap of opluchting, lees dan de uitspraak van Thich Nhat Hanh: “Sometimes your joy is the source of your smile, but sometimes your smile can be the source of your joy.”


Sta deze week eens stil bij de momenten waarop jij echt gelachen hebt.

Even lachen A.U.B...;)


En ok, een flauwe grap omdat de vakantie eraan komt… Tom: Ik ga dit jaar op vakantie naar Zicht Piet: Waar ligt dat dan? Tom: Geen idee, maar in de krant stond: ‘Lekker weer in zicht’


Nienke

40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page