top of page
  • Foto van schrijverNienke

Een nieuw begin


Persoonlijk vind ik de overgang van de zomer naar de herfst een bijzondere periode. De dagen worden korter en de zon neemt in kracht af. Hoewel we zeker in deze periode nog kunnen genieten van zonnestralen, keren we vaker terug in ons huis en wordt het buitenleven minder. Het voelt als een tijd voor bezinning. We sluiten iets af en we beginnen weer aan een nieuwe periode. Niet heel lang geleden kleurde ik deze periode in als iets negatiefs. Ik hou van de zomer en afscheid hiervan nemen vond ik niet leuk. Ik keek op tegen de winter en de koude dagen.


Nu zie ik deze periode als een nieuw begin, een nieuwe frisse start die je kan maken. Ik was aan het opruimen en ik vond een gedichtje in het Engels. Ik weet niet of ik deze ooit zelf heb geschreven of van iemand heb over genomen. Ik heb hem ter inspiratie vertaald en een beetje eigen gemaakt. Open deze week de ramen, laat de frisse lucht binnen, ruim je huis op en terwijl je thuis opruimt, ruim je ook van binnen op. Gooi spanningen weg die je niet nodig hebt, zorgen en zelfmedelijden en begin weer opnieuw. Je bent het waard.

Een nieuw begin

Open de ramen laat frisse lucht naar binnen komen Ruim je huis op Dit is een nieuw begin

Gooi alle zooi weg Maak een thuis Veilig en gezond Waar iedereen welkom is

Gooi ook alle problemen weg Schuldgevoel en zelfkritiek Zelfmedelijden… Begin weer opnieuw

Lach en voel vreugde Kijk om je heen Er is veel waar we dankbaar voor kunnen zijn Gun het jezelf om gelukkig te zijn

Weekopdracht Vandaag was het buitenspeeldag op het schoolplein. ‘Stop nooit met spelen,’ las ik op het spandoek van Jantje beton. Ruim deze week iets op of gooi iets weg wat je al heel lang wilt doen en ga daarna buiten spelen. Maak even een sprongetje tijdens het hardlopen, ga even schommelen, ren het strand op…verzin iets leuks!

‘And suddenly you know…It’s time to start something new and trust the magic of beginnings.’ (gevonden op Pinterest)17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page