top of page
  • Foto van schrijverNienke

Drie op een rij!

Ik zit op een bankje in een drukke straat, te kijken naar alles om me heen. Het is feest, de muziek staat aan en mensen praten en lachen. Midden op straat danst een man op leeftijd in pak met een hoge hoed op. Uitbundig, jolig en hij draait in het rond.


Verderop komen drie jongens aangelopen van een jaar of 9. Ze voelen zich heel stoer omdat ze alleen op straat mogen lopen en kijken hun ogen uit. Ze komen op de muziek af en zien dan de man op straat dansen, nog steeds uitbundig en vrolijk draait hij rondjes.


Twee werelden ontmoeten elkaar. De jonge, stoere jongens en de uitbundige, oudere man. Wat denk je dat de jongens tegen elkaar zeggen?


‘Dat vind ik nou mooi! Dat een wat oudere meneer nog zoveel lol kan hebben!’ Ze lachen en lopen stoer verder. Mijn hart maakte een sprongetje. Een man heeft lol, kinderen hebben lol en ik heb lol. Drie keer lol!

Weekopdracht

‘De toeschouwer in jezelf ontwikkelen, voegt nieuwe dimensies toe.’ Wees deze week eens wat vaker de toeschouwer. In plaats van meteen in jouw eigen oordelen te schieten, kijk je naar wat er om je heen gebeurt. De jongens hadden allerlei andere dingen over de man kunnen zeggen, de man is gek geworden of een clown. Het leven zien als een toeschouwer opent de deuren voor meer wegen.


17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page