top of page
  • Foto van schrijverNienke

A friendly reminder…doe eens gek


Je kan jezelf trainen om beter met je aandacht erbij te blijven door regelmatig aandacht/Mindfulness oefeningen te doen. Je zou kunnen beginnen met kleine stapjes en simpele opdrachten.


Een simpele opdracht is bijvoorbeeld om elke dag met aandacht op te staan door drie keer bewust in en uit te ademen. Hoewel het een kleine, simpele opdracht is; als ik deze opdracht aan iemand geef en ik spreek hem/haar een week later is de kans groot dat hij/zij dit 2 tot 3 keer gedaan heeft en de andere keren is hij/zij dit vergeten.


A friendly reminder zou daarom kunnen helpen. Bijvoorbeeld een briefje ophangen met de tekst: ‘vergeet niet te ademen 😉’. Wees hierin creatief en een beetje gek, doe eens een keer iets heel anders dan dat je normaal gesproken zou doen. Waarom? Omdat je het dan minder snel vergeet. Dagelijkse handelingen automatiseren we (en dat is meestal ook erg nuttig) maar soms moeten we onszelf even prikkelen, uitdagen en bewust verandering ergens in aanbrengen. Als je terugdenkt aan vorige week: wat heb je dan onthouden? Juist de activiteiten die anders zijn gegaan of gelopen dan ‘normaal’ springen er hoogstwaarschijnlijk uit. Dit kan je dus gebruiken om jezelf te blijven herinneren om aandacht te trainen. Kies een friendly reminder…doe eens gek!


--> En wist je dat je dingen beter onthoudt als je er een beeld bij gebruikt? Je hersenen denken in beelden dus je kan ook jouw reminder koppelen aan een afbeelding en elke keer als je die afbeelding ziet…

Aanmelden of afmelden voor de wekelijkse blog? Klik hier

De inspiratieavond van 25 maart gaat hierover. Wees welkom!

Volgende inspiratieavond is 15 april!

43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page