top of page
  • Foto van schrijverNienke

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Bijgewerkt op: 31 jan. 2020

Januari sluimert door. Tussen de donkere en koude dagen roept het voorjaar; door een paar zonnestralen, vogeltjes die fluiten en bloemen in de knop en in de bloei. De frisse start van het nieuwe jaar met onze goede voornemens lijkt alweer zo ver weg. We zijn in beslag genomen door de praktijk van alledag en het is erg makkelijk om weer terug te vallen in oude patronen.Ik hoor mensen vaak zeggen: ‘Ik weet wel dat het goed voor me is om…bijvoorbeeld te sporten, maar toch doe ik het niet of niet zoals ik het eigenlijk zou willen.’ Als ik dan verder vraag, merk ik dat er geen concrete visie achter zit. Hoe vaak wil je dan sporten? Wanneer en waar? Hoe vager de visie, hoe moeilijker het is om een voornemen te realiseren. Hoe beter je jouw voornemen kan visualiseren, voor je kan zien, en concreet kan maken, hoe groter de kans dat je wel je voornemen realiseert.


Een vrouw die gaat trouwen over enkele maanden kan zichzelf al daar zien staan in een mooie jurk. Om een paar kilo’s kwijt te raken, gezond en fit te zijn op haar trouwdag zal ze gemotiveerd zijn om te sporten en op haar voeding te letten. Ze zal concrete afspraken met zichzelf maken om dit te bereiken. Ze heeft een duidelijke visie. De kans is dan ook groot dat ze haar voornemen waar gaat maken.


Hetzelfde verhaal geldt voor al jouw voornemens, wensen en doelen. Je hebt een duidelijke visie nodig waarom je dit wilt, hoe, wanneer en zie het voor je. Over de kracht van visualisatie is veel geschreven en ook onderzoek naar gedaan. Onderzoek toont aan dat visualiseren over de manier waarop je een doel bereikt kan helpen om doelen daadwerkelijk te realiseren.

Ik heb het concreet, ik zie het voor me, ik doe het. Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet.

Create the highest, grandest vision possible for your life, because you become what you believe. Oprah Winfrey


Weekopdracht Van mensen om ons heen kunnen we veel leren. Wie om jou heen realiseert voornemens? Wat is zijn/haar kracht?Meld je aan om een mail te ontvangen wanneer er weer een nieuwe blog klaar staat onder het kopje 'contact' .22 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page